UPS Headquarters

UPS Headquarters

The UPS Corporate headquarters is a successful example of sensitive environmental design. The master plan for the 35-acre site preserves and highlights the natural hardwood forest and striking relief of the property.

Phase One includes half of the planned one million square feet of office and parking, and is organized into two wings that sit along ridge lines with a dramatic view of a ravine and creek. Future development plans will preserve interconnected forest systems. Revegetation of disturbed areas using native plants will result in a low maintenance forest environment.

Received a 1996 Award of Excellence from Building Stone Institute, a 1996 Merit Award from the Georgia Chapter of the American Society of Landscape Architects, a 1999 Merit Award from the American Society of Landscape Architects and a 1999 President’s Award from the Southeast Chapter of the American Society of Landscape Architects.

LocationAtlanta, Georgia
Year Completed1996
Size35 acres
Design TeamBob Hughes, Steve Sanchez